perjantai 23. tammikuuta 2015

What is happiness? You know when you feel it

Heippa! Tiedättekö, kun sanotaan, että jos et saa öisin unta, olet toisen unissa. Voin kertoa, että en ole kyllä kenenkään unissa ravaillut sitten Vaasaan paluun jälkeen. Kun koulu alkaa 8.15 ja loppuu joko 14 tai 16 ja tämän jälkeen sali ja/tai crossfit- kurssi niin tää tyttö on kyllä sänkyyn mennessä niin lopussa, että heti valojen sammuttua painutaan höyhensaarille. 

Kuitenkin nyt asiaan. Olen tässä muutaman vuoden aikana pohtinut paljon asioita ja suurimpana niistä on onnellisuus. Mielestäni ihminen, jolla on perhe, ehkä seurustelukumppani, koti, opiskelupaikka tai työ ja rahaa elää, voi olla hyvin onnellinen. Ei tarvitse pelätä miten elämä kuljettaa kun on ne tärkeät peruspilarit koossa. Kuitenkaan kaikkia näitä ei tarvitse, että voi olla onnellinen, eit tietenkään. Kuitenkin olen sitä mieltä, että onnellinen voi olla vain silloin kun tekee parhaansa ja ihan oikeasti pyrkii niitä unelmiaan kohti. Jos työpaikka ei tunnu mukavalta, yritä miettiä mitä voisit tehdä asialle. Haluaisitko vaihtaa toiseen vai haluaisitko vain erilaisia työtehtäviä. Jos opiskelukaupunki tökkii, voit hakea uuteen, mutta tätäkin kannattaa aina miettiä tarkkaan. Jos seurustelu ei suju oikeasti, tällä meinaan, että on kokoajan ristiriitoja suurissa asioissa ja varmasti muutakin, kannattaa miettiä onko onnellinen  sillä hetkellä vai voisiko olla mahdollista parempaan. On mielestäni tärkeää, ettei jätä unelmien kurkottamista missään vaiheessa elämää. On tietysti mahdollista, etteivät unelmat ole oikeasti saavutettavissa tai ne ovat vain haihatuksia (niinkuin äiti sanoo). Tällöin onkin hyvä miettiä mikä itselle on tärkeää. Jos haluat olla se Hollywoodin tähti niin sen kuin yrität! Kukaan ei rankaise tai sakota siitä, että kokeilee. 

(weheartit.com)

Itselle varsinkin kouluasiat ovat tuottaneet hankaluuksia. Kun olin ihan junnu, niin halusin olla toimittaja ja miete on jatkunut näihinkin päiviin asti. Kuitenkin samalla haluan vakaan työpaikan (jos sellaista voi tulevaisuudessa siis olla...) ja säännölliset kunnolliset tulot. Oikeustieteelliseen olen kerran kokeillut, mutta en tällöin osannut lukea ollenkaan pääsykokeisiin. Liikaa turhaa sähellystä lukemisen kanssa enkä keskittynyt kunnolla. Seuraavana syksynä päätin päästä kouluun ja pääsinkin AMK:iin huippupisteillä. No kappas eihän tämä riittänyt, vaan aloin pohtia yliopistoja. Mitä tehdä kun niin moni asia kiinnostaa: opinto-ohjaus, markkinointi, laki, ihmisten auttaminen, raha, pankki, kirjoittaminen. No helppo vaustaus oli mielestäni: kauppakorkeakoulu ja ekonomiksi valmistuminen-> työllisyys: hyvä, mediaanipalkka: hyvä, työmahdollisuudet: hyvät, ainakin vielä. Noin 3 kuukautta hinkkasin pääsykoekirjoja ihan antaumuksella ja päätin hakea Vaasaan, jotta pääsisin varmasti sisään, vaikka Tampere ja Turkukin houkuttivat. Miksi en hakenut kumpaankaan ensimmäisenä? Pelkäsin, että olen oikeasti tyhmä enkä koskaan pääsisi mihinkään yliopistoon. No mitä hemmettiä tapahtuikaan. Pääsin siis aivan heittämällä Vaasaan (ja joo samalla taas AMK:iin) ja tässä vaiheessa alkoi ottamaan kupoliin, että miksen hakenut Tampereelle tai Turkuun- no siksi että pelotti. Nyt olen koittanut vähän sisäistää tän pollan kiemuroita ja kuten huomaatte, olen tyyppi jolle tuntuu että tavoite tavootteen jälkeen on ylitettävä ja vanhasta tavoitteesta on aina nostettava mielettömästi panoksia. En tiedä mitä sitä seuraavaksi keksii. :-D Koko asian idea on siis, että YRITTÄKÄÄ ja TAVOITELKAA asioita, mistä ette ole varmoja ja varsinkin niitä jotka pelottavat. 

(weheartit.com)

Unelmien tms.  tavoitteluvinkit:

~ Tee plus- ja miinus-listoja asioista. Ne helpottavat asian käsittelyä ja sitä, että onko tämän asian tavoittelu kaiken vaivan arvoista. Yleensä +puolelle tulee enemmän asioita. :-D
~ Unohda muiden mielipiteet ja tee miten sydän sanoo, mutta kuuntele myös järkeä (ja äitiä kannattaa myös välillä). Totta kai läheisten ihmisten mielipiteet vaikuttavat paljon asioihin, mutta sinä olet loppupeleissä se, joka asiat päättää, kukaan muu ei tee sitä puolestasi. 
~ Laadi suunnitelma ja myös suunnitelma B ja C ja varmuuden vuoksi myös D. Kaikki ei aina mene kuten elokuvissa ja mutkia tulee auttamatta matkaan. On oltava varasuunnitelma, jos joku meneekin vikaan.
~ Yritä, yritä, yritä. 
~ Älä lannistu, vaikka epäonnistuisit. Jokainen voittaja on joskus hävinnyt, mutta jaksanut nousta uudestaan pohjalta. 
~ Yritä taas.
~ Jos alkaa näyttää ihan toivottomalta - palaa kohtaan yksi ja pohdi asiaa lisää.
~ Yritä. 
(weheartit.com)


Näihin kuviin ja tunnelmiin ihanaa viikonloppua tai no näköjään jo lauantaita(!) kaikille. 

Terkuin  Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti